Annons

Stockholmspolitiker åtalas – kraschade in i vägarbete i Växjö

Växjö • Publicerad 4 juli 2024
Ingen kom till skada vid trafikolyckan på Österleden i Växjö i mars. Foto från polisens förundersökning
Ingen kom till skada vid trafikolyckan på Österleden i Växjö i mars. Foto från polisens förundersökning

En kvinnlig politiker från Stockholm med flera tunga uppdrag bakom sig åtalas nu vid Växjö tingsrätt, misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Det var i mitten av mars som politikern kom körandes på Österleden och i höjd med vägarbetsområdet för nya Trafikplats Fagrabäck, kraschade hon in i ett betongfundament. Det ena framhjulet slets loss och bilen slungades över i mötande körbana.

Annons

Enligt åklagaren körde hon cirka 20 kilometer för fort på den 70-skyltade vägsträckan före krocken och hon ”orsakade trafikolyckan genom att ta en medveten risk eller på annat sätt allvarligt brista i den uppmärksamhet och försiktighet som med hänsyn till omständigheterna krävts”.

Åklagaren yrkar att politikern ska dömas till 40 dagsböter för trafikbrottet, vilket med hänsyn till hennes årsinkomst skulle innebära drygt 32 000 kronor.

Politikern har i förhör erkänt brott och berättat att hon den aktuella dagen var på väg till sitt sommarhus. Hon uppgav att hon inte såg några skyltar som varnade för vägarbetsområdet och därför höll 90 kilometer i timmen och att olyckan kan ha inträffat när hon sträckte sig efter sin kaffemugg i mittkonsolen.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons