Annons

Stök när Öster mötte Gais – många brott mot ordningslagen

Bengaler, maskerade fans och inkastade föremål. Polisen har upprättat många anmälningar om brott mot ordningslagen efter Östers hemmamatch mot Gais.
Växjö • Publicerad 15 maj 2023

Här saknas innehåll

Polisen klassade lördagens Superettanmatch mellan Östers IF och Gais som en riskmatch och tog beslut om en särskild poliskommendering för att hålla koll på supportrarna, som laddade upp inför matchen på två krogar i centrum.

När Östers fans tågade från centrum till Visma Arena tändes det enligt polisen flera bengaler.

Annons

Tre killar som alla är i 15-årsåldern och hemmahörande i Växjö kommun misstänks nu för att ha hanterat explosiva varor utan tillstånd.

– Poliserna som gick med fansen ingrep när man såg att bengaler tändes och när killarna visiterades hittades fler bengaler. En av killarna var även maskerad vilket innebär brott mot lagen om maskeringsförbud, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

En särskild poliskommendering arbetade före, under och efter lördagens match mellan Öster och Gais.
En särskild poliskommendering arbetade före, under och efter lördagens match mellan Öster och Gais.Foto: Lena Gunnarsson

Polisen har även upprättat ett stort antal anmälningar om brott mot ordningslagen inne på arenan under matchen.

– Där har supportrar till lagen tänt bengaler och det har även kastats in föremål på planen. De som gjorde detta var maskerade och vi har därför inte kunnat identifiera några misstänkta, fortsätter Robert Loeffel.

Öster förlorade mötet med Gais på lördagen med 1–2. Arkivfoto
Öster förlorade mötet med Gais på lördagen med 1–2. ArkivfotoFoto: David Johansson
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons