Annons

Stökig granne åtalas – blottade sig för kvinna och togs av polis

En man i 40-årsåldern åtalas nu för sexuellt ofredande, sedan han knackat på hos sin granne och blottat sig. Flera boende har berättat att 40-åringen en längre tid spridit skräck i bostadskvarteret i Växjö.
Växjö • Publicerad 18 januari 2024
Genrebild.
Genrebild.Foto: Hilda Frankki

En man i 40-årsåldern åtalas nu vid tingsrätten misstänkt för ofredande och sexuellt ofredande, som ska ha inträffat i ett lägenhetskvarter i Växjö förra våren.

Enligt åklagaren har 40-åringen utsatt sin granne, en ung kvinna, för ofredande när han knackade på hos henne och ville tränga sig in i bostaden endast iförd en morgonrock.

Annons

När kvinnan såg att den påflugne 40-åringen var naken under morgonrocken slog hon larm till polisen. Hon ringde även till sina familjemedlemmar som en kort stund senare kunde ”brotta ner” den aggressive 40-åringen i väntan på polispatrullen.

När polisen förhörde den utsatta kvinnan berättade hon att 40-åringen vid flera tillfällen var aggressiv och hotfull mot henne och även ett antal gånger trängt sig in i hennes bostad utan tillåtelse.

Även andra boende i kvarteret vittnade i polisförhör om att 40-åringen en längre tid ”spridit skräck” i kvarteret. Vittnesmålen gällde att han hade hotat och stört flera andra grannar och att han ägnat sig åt drogförsäljning och visat upp en pistol. Två av vittnena berättade att de hade flyttat på grund av 40-åringens beteende.

40-åringen har nekat till att ha begått något brott. Han berättade för polisen att han knackade på hos sin granne ”med respekt” för att fråga om han kunde få en cigarett och att han blev utsatt för misshandel när kvinnans familjemedlemmar kom till platsen.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons