Annons

Stökig natt på campus – ambulanspersonal angreps och förälder utsattes för olaga tvång

Under natten till onsdagen rörde sig mycket ungdomar på campusområdet i Växjö i samband med en stor fest som hölls på studentpuben Sivans.
Nu har polisen fått in flera anmälningar om allvarliga brott där tre unga män pekas ut.
Växjö • Publicerad 28 september 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mikael Persson

Smålandsposten berättade på onsdagen att en stor ungdomsfest som arrangerades på studentpuben Sivans på campus på Teleborg fick avbrytas då mängder med ungdomar som saknade biljett försökte ta sig in.

Nu utreder Växjöpolisen flera allvarliga brott som inträffade på campusområdet under samma natt.

Annons

– En ambulansbesättning som jobbade i området har blivit utsatta och det rubriceras som blåljussabotage, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Enligt polisen kom tre påverkade män i 20-årsåldern plötsligt fram till ambulanspersonalen och började hota dem.

– De här tre männen hade inget med ambulanspersonalens arbete att göra över huvud taget och de ska ha slitit tag i personalen och hindrat dem från att utföra sitt arbete. När ambulanspersonalen slog larm till polisen flydde männen från platsen.

– Det är oerhört allvarligt när man hindrar blåljuspersonal i deras arbete inne i ett bostadsområde, fortsätter Robert Loeffel.

Förutom blåljussabotage misstänks de tre okända männen även för våld och hot mot tjänsteman.

Det var kring midnatt som ambulansbesättningen angreps och cirka en timme senare utsattes en kvinna i 18-årsåldern även hon för tre okända män i 20-årsåldern. Kvinnan har uppgett att trion kom fram till henne på campus och slog henne flera gånger i ansiktet.

Och vid halv tvåtiden på natten utsattes en förälder som satt och väntade i sin bil på campusområdet för brott.

– Den här mannen väntade på att köra hem en anhörig när tre okända män trängde sig in i hans bil och tvingade honom att köra dem från platsen, säger Robert Loeffel.

Mannen körde i väg med trion och när han släppte av dem ska de enligt polisen ha sparkat sönder flera dörrhandtag på fordonet innan dom försvann. Den händelsen rubriceras polisen som olaga tvång och skadegörelse.

– I samtliga de här fallen pekas tre män i 20-årsåldern ut så givetvis kan det röra sig om samma gärningsmän, säger Robert Loeffel.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons