Annons

Stökig vd riskerar höga böter – bråkade med Växjöpoliser på fyllan

En man som är vd för ett större företag åtalas nu efter en stökig helgnatt i Växjö. Åklagaren yrkar att han ska straffas med ett mycket högt bötesbelopp.
Växjö • Publicerad 22 oktober 2023
190527 Rikspolischef Anders Thornberg, poserar för ett porträtt den 27 maj 2019 i Stockholm. Foto: Adam Wrafter / BILDBYRÅN / Cop 233
190527 Rikspolischef Anders Thornberg, poserar för ett porträtt den 27 maj 2019 i Stockholm. Foto: Adam Wrafter / BILDBYRÅN / Cop 233Foto: ADAM WRAFTER

En helgnatt i oktober upptäckte en polispatrull en berusad man som urinerade i en gränd på Sandgärdsgatan i centrum. Mannen skrev under ordningsboten på 800 kronor och förklarade för poliserna att ”pengar inte var ett problem och att de kunde tiodubbla bötesbeloppet”. Enligt poliserna krävde även mannen att de skulle skjutsa honom till hans hotell i Växjö, som kompensation för att han godkände boten.

Det ville dock inte patrullen som i stället avlägsnade den stökige mannen från centrum och släppte av honom vid Vida Arena.

Annons

Utanför arenan blev mannen enligt poliserna våldsam och han försökte flera gånger tränga sig in i polisbussen igen genom att ”knuffas, veva och fäkta med armarna”. Han blev då handfängslad och fick spendera resten av natten i en fyllecell i polishuset.

Nu åtalas mannen – som är vd för ett större småländskt företag – för våldsamt motstånd.

”XX har satt sig till motvärn genom att slita sig från polisens grepp”, skriver åklagaren som yrkar att vd:n ska straffas med 40 dagsböter för det våldsamma uppträdandet. Med hänsyn till hans höga inkomst skulle bötesbeloppet i så fall landa på nästan 34 000 kronor.

Vd:n har i förhör nekat till brott och sagt sig inte ha några minnen av att ha varit våldsam. Men han tillade att han var ångerfull och ville be poliserna om ursäkt.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons