Annons

Stökigt när poliser grep 15-åring – slängde ifrån sig stulen moped som träffade cyklist

När 15-åringen flydde från polisen på Araby slängde han ifrån sig den stulna mopeden – som träffade en kvinnlig cyklist. Nu misstänks pojken för en mängd olika brott.
– Om man kör drogpåverkad utan hjälm vid den tiden så drar man garanterat till sig polisens uppmärksamhet.
Växjö • Publicerad 12 maj 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Anders Johansson, Barometern

Vid tretiden på torsdagseftermiddagen blev det stökigt vid ett polisingripande på Araby.

Ärendet började med att poliser från särskilda fokusgruppen uppmärksammade en ung mopedförare som körde vårdslöst utan hjälm i närheten av Shill Dalbo.

Annons

– Poliserna ingrep naturligtvis när man såg detta och då försökte mopedföraren komma undan. Han hoppade sedan av mopeden som fortsatte att rulla och oturligt nog träffade den en cyklist, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Cyklisten, en medelålders kvinna, klarade sig med lättare skador vid krocken.

Poliserna lyckades efter en kortare språngmarsch få tag i mopedföraren – en pojke i 15-årsåldern – och han fördes till polishuset för förhör.

Enligt Robert Loeffel blev ingripandet stökigt och flera polispatruller larmades ut till Araby.

– Om man kör drogpåverkad utan hjälm vid den tiden så drar man garanterat till sig polisens uppmärksamhet.

Pojken misstänks nu drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk, olovlig körning, vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

– Vi har informerat pojkens vårdnadshavare samt socialtjänsten om det som hänt, fortsätter Robert Loeffel.

15-åringen misstänks även för häleri sedan polisen upptäckt att moped var stulen. Den hade anmälts stulen för några veckor sedan efter att säljaren hade låtit en potentiell köpare provköra den. De båda hade samt träff för att genomföra mopedaffären på Nydalavägen men personen som provkörde mopeden kom aldrig tillbaka.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons