Annons
Växjö

Stöldliga slog till två gånger samma kväll i centrum – ”specialiserade på det här”

Både Växjös kommunhus och den statliga myndigheten MUCF utsattes för grova stölder samma kväll. Polisen misstänker att det är samma liga som ligger bakom båda inbrotten.
Växjö • Publicerad 12 oktober 2022

Här saknas innehåll

På tisdagsmorgonen upptäcktes att nya kommunhuset på stationsområdet i Växjö centrum hade utsatts för en stöld. Gärningspersonerna hade på okänt sätt tagit sig in i lokalerna och brutit upp ett 20-tal personalskåp. Från skåpen har bland annat bärbara datorer stulits.

Polisen rubricerar händelsen som grov stöld och det finns inga misstänka i nuläget.

Annons

Samma kväll som kommunhus-stölden, inträffade ytterligare ett inbrott i Växjö centrum. Denna gång drabbades den statliga myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), som har sina kontorslokaler i korsningen Storgatan–Lidbergsgatan. Även vid detta inbrott är det okänt hur tjuvarna tog sig in.

– Det rör sig om ett omfattande inbrott där datorer och mobiler har stulits. Man måste inventera lokalerna för att se vad som saknas så värdet på de stulna föremålen är i nuläget okänt, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Polisen har genomfört tekniska undersökningar av brottsplatserna, men det finns inga spår efter tjuvarna.

– Vi ser självklart ett samband mellan de här två inbrotten, att det rör sig om samma gärningspersoner. Det är ligor som är specialiserade på den här typen av datorstölder på kommunala förvaltningar och myndigheter. De slår oftast till tidigt på kvällen, efter att personalen har gått hem men innan larmen har satts på, fortsätter Robert Loeffel.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons