Annons
Växjö

Stopp för planerade p-platser utanför skola

Växjö • Publicerad 3 augusti 2022
Tävelsås skola.
Tävelsås skola.Foto: Urban Nilsson

Mark- och miljödomstolen i Växjö har stoppat planerna på ett tiotal nya parkeringsplatser i närheten av skolan och kyrkan i Tävelsås. Vidingehem, som formellt är den part som sökt bygglovet och som äger själva skolfastigheten, fick uppdraget att ta fram ett förslag på en ny parkering av utbildningsförvaltningen. Även kyrkan stod bakom planerna.

Enligt Smålandsposten gav byggnadsnämnden tummen upp men grannar i området motsatte sig placeringen. Länsstyrelsen rev upp planerna och nu har även Mark- och miljödomstolen satt stopp.

Annons

”Av handlingarna i målet framgår att kommunen söker efter framtida lösningar för parkeringsplatser. Det saknas dock en långsiktig plan för hur man i framtiden kommer att tillgodose behovet av parkeringsplatser och varken en konkret lösning eller tidsplan för arbetet har presenterats. Mark- och miljödomstolen bedömer därför att det inte är visat att den sökta åtgärden avser ett behov som är tillfälligt” skriver domstolen enligt Smålandsposten.

Henrik Vernersson, fastighetschef på Vidingehem, kan inte svara på hur parkeringsbehovet ska lösas nu när planerna har stoppats.

– Jag kan inte svara på det rakt uppochner. Vi får försöka hitta en annan lösning. Vi tyckte att det var en jättebra lösning för då hade bilarna försvunnit från vägen och man hade fått parkeringar både för kyrkan och skolan. Det hade blivit mycket tryggare för barnen, säger Henrik Vernersson till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons