Annons

Stor fest ska avsluta prideveckan: ”Det kommer hända mycket”

En festlig middag med framträdanden och en fest med ett nytt teman för varje timme. Så avslutas Växjö Pride i år.
– Vi vill ha en bredare palett på festen, säger Markus Emilsson.
Växjö • Publicerad 7 maj 2024
Lady Busty och Miss Shameless kommer till Växjö under prideveckan och uppträder bland annat under avslutningsfesten.
Lady Busty och Miss Shameless kommer till Växjö under prideveckan och uppträder bland annat under avslutningsfesten.Foto: Adnan Edrees

Efter lördagens prideparad och efterföljande konsert i Linnéparken fortsätter festen. För andra året i rad satsar Växjö Pride på en egen avslutningsfest i samarbete med PM & Vänner.

– Det blir en festlig middag och sedan klubb med olika teman för varje timme, säger Markus Emilsson som från Växjö Prides styrelse ansvarar för avslutningsfesten.

Annons

Under fjolårets avslutningsmiddag blev det spontana tal och liveframträdanden. Det är planen även i år. Växjö Pride har ett samarbete med singer-songwriter-utbildningen på Linnéuniversitetet och flera av studenterna som skickade in låtar inför valet av årets pridelåt kommer att uppträda.

– Middagen är ett sätt att hinna landa efter en intensiv dag med parad och konsert och samtidigt börja festkvällen tillsammans, säger Markus Emilsson.

Det finns också en separat biljettförsäljning för de som bara vill vara med på festen som börjar klockan 22. En nyhet för i år är att festen kommer ha fyra olika teman.

– Det är ett queerparty 4 in 1. Vi samlas kring att det är pride men alla har olika smak så varför inte byta tema på festen varje timme? Vi vill ha en bredare palett på festen, säger Markus Emilsson.

Det kommer att vara en schlagertimme, en så kallad divahour, en klubbtimme och en request-nostalgia-timme där besökarna kan önska låtar. Det kommer under timmarna också att bli liveframträdanden och några av dem som är klara är Lady Busty & Miss Shameless samt DJ Gunn.

– Det kommer att vara en fest och finnas något för alla. Det är variationen vi vill åt och det är för att skapa en festkväll där vi kan tillfredsställa fler. Det kommer hända mycket under kvällen och natten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons