Annons
Växjö

Stor gymnastiktävling med 700 deltagare arrangeras i Växjö

Växjö • Publicerad 20 oktober 2023
I helgen arrangerar Dackegymnasterna en rikstävling med omkring 700 deltagare i form av gymnaster, tränare och domare.
I helgen arrangerar Dackegymnasterna en rikstävling med omkring 700 deltagare i form av gymnaster, tränare och domare.Foto: Christoffer Dahl

I helgen arrangerar Dackegymnasterna en stor rikstävling i truppgymnastik med 700 deltagare i Teleborgshallen. Runt 40 lag med deltagare som är 13 år och äldre kommer att tävla i Riksfemman.

– Det känns väldigt härligt att få vara med och bidra till att gymnaster från olika delar av Sverige samlas. Det är en väldigt stor apparat men väldigt roligt. Det finns verkligen en gympabubbla och en gemenskap i hela Sverige, säger Alexandra Airosto, kanslist och tränare på Dackegymnasterna.

Annons

Det får vara upp till 18 personer per lag och de ska köra tre olika grenar. Det blir fristående med dans med gymnastiska inslag där laget ska vara så samspelt som möjligt, trampett där de ska göra volter med skruvar runt sin egen axel och tumbling som innebär akrobatiska övningar i hög fart.

– Det blir mycket trevlig gymnastik, mycket pepp och härlig stämning, säger Alexandra Airosto.

Alexandra Airosto, kanslist och tränare på Dackegymnasterna, ser fram emot helgens gymnastiktävling i Teleborgshallen.
Alexandra Airosto, kanslist och tränare på Dackegymnasterna, ser fram emot helgens gymnastiktävling i Teleborgshallen.Foto: Elin Anttonen

De tio främsta lagen kommer att gå vidare från lördagens tävlingar till söndagens final. Lagen kommer från olika delar av landet, som Stockholm, Göteborg, Skåne och Småland.

Dackegymnasterna är en stor idrottsförening med ungefär 1 200 medlemmar i åldrarna från 3 år upp till vuxen och verksamhet över hela Växjö. Föreningen har även tidigare haft rikstävlingar på olika nivåer.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons