Annons

Stor insamling i Växjö till människor på flykt – "Nöden är enorm"

Växjö • Publicerad 3 mars 2022
.
.Foto: MICHAEL ERICHSEN

Stödet till drabbade personer från Ukraina är väldigt stort och många vill vara med och hjälpa till. Bussbolaget Flexbuss har valt att ställa två av sina turistbussar med chaufförer till förfogande, med möjligheten att åka ner med förnödenheter till Polen och gränsen till Ukraina. De ska också hjälpa de familjer, kvinnor och barn som passerat gränsen att komma till Sverige.

Nu har Flexbuss, Bilanpassarna i Växjö AB och A Demand For Action startat en ny insamling. Drood Wine Brewery och Leaps sponsrar med en lastbil som kommer att köra ner förnödenheterna på fredag.

Annons

Under torsdagen pågår en insamling hos Bilanpassarna i Växjö på Smedjegatan 22 där de som vill hjälpa till kan vara med och bidra. Det som efterfrågas är bland annat filtar, sovsäckar, hygienartiklar, blöjor, bindor, vattenflaskor, energibars, chokladkakor och enklare förtäring, välling och mjölkersättning.

En av de som engagerar sig i är profilen Cissi Wallin. På sin Instagram skriver hon bland annat: "Nöden är enorm. Det finns en lastbil (kyl och frys) redo i Växjö som vi kan fylla med förnödenheter. Vi vill köra ned den på fredag morgon. Känner ni folk på livsmedelskedjor som kanske har burkar vars datum håller på att gå ut? Annat? Låt oss fylla lastbilen tillsammans, detta ska vi fixa!"

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons