Annons
Växjö

Stor kedja med butik i Växjö begärs i konkurs

Växjö • Publicerad 4 april 2024
Rizzo.
Rizzo.Foto: Jonatan Bergöö

Under onsdagen stod det klart svenska väsk- och accessoarföretaget kommer att lämna in en konkursansökan till tingsrätten i Stockholm. Under de senaste året har man gått igenom en rekonstruktion för att rädda företaget, men nu har man nått vägs ände.

– Det är med stor sorg vi tyvärr måste konstatera att det inte går längre. Bolagets ledning och styrelse har under en lång tid kämpat med både lönsamhet och likviditet och trots ett heroiskt arbete av både vår personal, leverantörer och ledning så går det inte längre att fortsätta säger Jonas Blomqvist, styrelseordförande i Rizzo Group, i ett pressmeddelandet.

Annons

Cirka 160 heltidsanställda påverkas av beslutet. Företaget har 59 butiker i Sverige och Norge. En av de ligger på Storgatan i Växjö

– Det är ett otroligt sorgligt beslut, inte minst för vår personal, våra leverantörer och partners. Vi är många som har kämpat hårt, säger företagets vd Helena Morland.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons