Annons

Stor polisinsats norr om Växjö – våldsam man misstänks för sju olika brott

Ett stort antal polispatruller fick på onsdagen ingripa mot en mycket stökig man norr om Växjö. Mannen var både våldsam och hotfull och han sitter nu anhållen misstänkt för sju olika brott.
Växjö • Publicerad 2 mars 2023
.
.Foto: Patric Söderström

På onsdagsmorgonen fick polisen larm om att en man hade brutit sig in i sin före detta flickväns bostad på en mindre ort norr om Växjö.

– Han hade krossat en ruta och tagit sig in. Kvinnan befann sig i bostaden men lyckades fly och blev inte skadad, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Ett stort antal polispatruller ryckte ut till platsen och enligt Robert Loeffel uppstod stort tumult när mannen, som är i 40-årsåldern, skulle gripas.

– Han var mycket hotfull och poliserna tvingades använda pepparsprej. Han kastade även olika föremål mot poliserna för att försöka skada dem.

Poliserna lyckades till slut omhänderta den påverkade mannen och han fördes till polishuset i Växjö, där han nu sitter anhållen.

Han är misstänkt för sju olika brott i samband med händelsen. Misstankarna gäller grovt hemfridsbrott, överträdelse av kontaktförbud, grovt brott mot knivlagen, olaga hot, ringa narkotikabrott, våldsamt motstånd samt försök till grov misshandel mot poliserna.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons