Annons
Växjö

Stor propalestinsk demonstration i Växjö centrum

Uppemot tusen personer deltog på söndagen i en demonstration i Växjö centrum till stöd för Palestina i den pågående våldsamma konflikten med Israel.
Växjö • Publicerad 13 november 2023

På söndagseftermiddagen samlades uppemot tusen personer på Stortorget i Växjö centrum för en propalestinsk demonstration. Mängder med palestinska flaggor vajade i folkmassan och många personer bar även på banderoller och skyltar med slagord.

Flera polispatruller fanns på plats och bevakade demonstrationståget genom Växjö centrum mot Speakers Corner, där protestmarschen skulle avslutas med olika tal till stöd för Palestina i den pågående konflikten med Israel.

Här saknas innehåll

Annons

Det var den 7 oktober som terrorstämplade Hamas angrep och dödade omkring 1 200 civila israeler i oväntade och mycket brutala attacker. Omkring 240 personer togs samtidigt som gisslan av den islamistiska extremistgruppen.

Israels påföljande militära svar har krävt över 11 000 dödsoffer enligt Hamas uppgifter i Gaza, rapporterade TT i helgen.

Arrangörerna bakom söndagens demonstration skriver i ett pressmeddelande att man den senaste månaden har genomfört fem solidaritetsmanifestationer i Växjö till stöd för det palestinska folket och söndagens demonstrationståg blir därmed den sjätte.

Arrangörerna skriver vidare att man kräver att bombningarna och dödandet i det pågående kriget mellan parterna ska få ett slut.

Enligt jourhavande förundersökningsledare vid Kronobergspolisen hade det vid fyratiden på eftermiddagen inte rapporterats om några problem eller störningar i samband med det stora demonstrationståget.

– Det är grönt läge där. Polisen har tagit höjd för att det kunde vara mycket folk när det gäller vår bevakning, säger jourhavande förundersökningsledare Per Bergendahl.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons