Annons
Växjö

Stor väg avstängd i Växjö - kaos i morgontrafiken

Växjö • Publicerad 24 april 2023
Kör bilisterna mot Hovshaga centrum möts de i rondellen på Kungsgårdsvägen/Fritidsvägen av den här skyltningen.
Kör bilisterna mot Hovshaga centrum möts de i rondellen på Kungsgårdsvägen/Fritidsvägen av den här skyltningen.Foto: Elvedin Basic

Under måndagsmorgonen så var det många bilister som blev förvånade när de upptäckte att Kungsgårdsvägen i Hovshaga mellan Hovshaga och Araby var helt avstängd. Detta är huvudvägen från Hovshaga in mot Växjö centrum.

Istället kommer trafikanterna att dirigeras in på en provisorisk väg som leder till Segerstadsvägen. Väl där får man köra till man kommer ut på Vingavägen som avslutas vid bensinmacken där man återigen kan svänga in på Kungsgårdsvägen.

Annons

Vägen kommer att vara helt av stängd mellan den 24 april och 19 maj. Anledningen är att kommunen ska bygga om refugen i Hovshaga för att göra övergången mer säker för gångtrafikanter och cyklister.

Under morgonen var det många som hörde av sig till Smålandsposten och vittnade om att trafiken var stökig och att omdirigeringarna ledde till att lastbilar knappt kunde ta sig förbi. En person vittnar även om att cyklande barn på väg mot Norregårdsskolan varit nära att bli påkörda.

– Det kanske blev olyckligt att vägen stängdes av precis i morgontrafiken första dagen. Man skulle kanske väntat någon timme. Jag förstår att första dagen kom som en chock för trafikanterna. Den första dagen brukar vara den värsta, men sen lär sig människor, säger projektledaren för stadsutvecklingsprojekt Johan Andersson till Smålandsposten.

Johan Andersson menar även att kommunikationen från kommunens sida i ärendet kan ha varit bristfällig.

– Om många upplever att det varit stökigt kan vi ha brustit i information.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons