Annons

Stora butikskedjan lämnar Växjö centrum

Den senaste tiden har flera stora butikskedjor lämnat Växjö centrum. Snart stänger även den danska designkedjan Flying Tiger sin butik på Storgatan.
Växjö • Publicerad 8 december 2023
Flera butikskedjor har lämnat Storgatan i Växjö den senaste tiden.
Flera butikskedjor har lämnat Storgatan i Växjö den senaste tiden.Foto: Jonas Engman

Flera stora butikskedjor har under det senaste året lämnat sina lokaler i Växjö centrum. Både Kappahl, Jeansbolaget och Gina Tricot har stängt sina affärer och nyligen slog även klädkedjan Blank the hub igen sin butik på Storgatan.

Nu är det dags för ytterligare en stor butikskedja att lämna stan. Det är det danska detaljhandelskonceptet Flying Tiger som ska stänga sin butik på Storgatan i slutet av december.

Annons

Den danska pryl- och lågpriskedjan Flying Tiger har funnits i Växjö i många år, både i en lokal i Tegnérgallerian och den senaste tiden på Storgatan nära Palladium.

Den första butiken med namnet Tiger öppnade i Köpenhamn 1995 och numera har man butiker i närmare 27 olika länder. I Sverige finns ett 40-tal Flying Tigerbutiker men de senaste åren har företaget stängt igen på flera orter, bland annat i Halmstad centrum, Kalmar och Ystad.

Fotnot: Smålandsposten har sökt företagets ledning utan framgång.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons