Annons
Växjö

Stora företaget köps upp

Växjö • Publicerad 1 april 2022
Lars Bonnedahl, Johan Swahn, Mats Axelsson och David Karlsson
Lars Bonnedahl, Johan Swahn, Mats Axelsson och David KarlssonFoto: Pressbild

Bravida har tecknat avtal om att förvärva bolaget LR-Installation AB, som har verksamhet i bland annat Växjö.

– I linje med Bravidas strategi och region Jönköpings framtidsplan kan vi genom förärvet av LR-Installation stärka våra befintliga lokala verksamheter. Vi blir tillsammans en stark aktör inom el och vs i Växjö, Kalmar, Karlskrona och Oskarshamn och även inom vs i Mönsterås då förvärvet tillför teknik, resurser och kompetens inom områden som vi idag saknar, säger Johan Swahn, regionchef för region Jönköping på Bravida.

Annons

LR-installation omsätter cirka 300 miljoner kronor och har 180 anställda. Förvärvet förutsätter prövning av Konkurrensverket. LR-Installations nuvarande ägare och vd Mats Axelsson kommer att följa med till Bravida.

– Jag är väldigt positiv till att bolaget nu blir en del av Bravida. Bravida har ett gott rykte i branschen bland kunder och personal och är rätt partner för fortsatt utveckling och trivsel, vilket medför trygg sysselsättning för alla våra medarbetare.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons