Annons
Växjö

Stora företaget säljer fastighet i Växjö

Växjö • Publicerad 3 juni 2023
Hannes Håkanson, Micropower, Peter Iburg, Värendshem, Therese Adenmark, Micropower, och Johan Markensten, Värendshem, i fastighetens stora matsal.
Hannes Håkanson, Micropower, Peter Iburg, Värendshem, Therese Adenmark, Micropower, och Johan Markensten, Värendshem, i fastighetens stora matsal.Foto: Urban Nilsson

Det snabbväxande Växjöföretaget Micropower har vuxit ur sin fastighet på Sjöuddens industriområde. Nu har fastigheten sålts till Värendshem.

– Värendshem kommer att skapa ett modernt företagshotell och erbjuder från andra halvåret 2025 lokaler och kontor från 100 upp till 10 000 kvadratmeter, säger Johan Markensten, delägare på Värendshem.

Annons

Det är det första förvärvet inom industrisegmentet för det lokala fastighetsbolaget. Det är Gransholms bruks fastigheter, Dynacon fastigheter och Quantify som står bakom Värendshem.

Micropower, som tillverkar batterier och batteriladdare, flyttade för några år sedan en del av kontor och produktion till nya lokaler vid flygplatsen. Nu bygger det ännu större lokaler på Nylandaområdet där hela verksamheten i Växjö ska samlas.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons