Annons
Växjö

Stora godiskedjan öppnar i Växjö: ”Ska vara en upplevelse”

Senare i år öppnar en ny godisbutik i Växjö. Kandyz ska erbjuda 800 sorters lösviktsgodis, ett glasscafé och en outlet med Delicatos produkter.
– Vi vill att det ska vara en upplevelse att komma in här, säger Sonny Hedblom, vd på Kandyz.
Växjö • Publicerad 15 maj 2023
Kandyz erbjuder hundratals sorters lösviktsgodis, glasscafé och en outlet med Delicato.
Kandyz erbjuder hundratals sorters lösviktsgodis, glasscafé och en outlet med Delicato.Foto: Pressbild

Franchisekedjan Kandyz är på frammarsch. På sju år har godisbutikskedjan gått från sex till 35 butiker runt om i Sverige och senare i år öppnar de i Växjö.

– Vi vill fortsätta expandera. Växjö har varit en ort som vi har tänkt på och tycker har en bra storlek. Samtidigt vill vi inte rusa fram utan hitta bra lokaler, säger Sonny Hedblom, som är vd på Kandyz.

Annons

I Växjö har de hittat en lokal på runt 300 kvadratmeter på Deltavägen på Norremark i Växjö. Nu är de på jakt efter en eller flera personer som kan driva butiken som franchisetagare.

– Vi söker någon eller några som är driftiga och företagsamma och vill jobba i butik och ta hand om kunderna och butiken, säger Sonny Hedblom.

Vad kan man förvänta sig av butiken i Växjö?

– Det blir 800 sorters lösgodis, glasscafé och en outlet med Delicatos produkter. Vår slogan är ”En god affär” och vi vill att det ska vara en upplevelse att komma in här.

Planen är att den nya butiken på Norremark ska öppna någon gång efter sommaren men det beror på hur arbetet med att hitta franchisetagare går.

– Det brukar vara ett jippo när vi öppnar. Som att en cirkus kommer till stan.

Sonny Hedblom och Dennis Söderhäll, affärschef och etableringsansvarig, öppnade godisbutik i Segeltorp i södra Stockholm 2012. De hade som affärsidé att det skulle vara en godisaffär där kunderna kunde hitta alla sina favoritgodisar. Några år senare hade en butik blivit sex och 2016 blev det en franchisekedjan.

– Vi öppnar sex-åtta butiker per år nu. Det funkar bra med egenföretagare som helhjärtat kan lägga all kraft på kunderna och butikerna så kan vi utveckla kedjan. Vi hjälper till och utbildar, ger stöd och gör klart butikerna.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons