Annons
Växjö

Stora mängder skräp vid vattentorget efter Växjöbornas nyårsfirande: ”Förskräckligt”

Växjöbornas nyårsfirande lämnar en bitter eftersmak. Vid vattentorget i centrala Växjö ligger mängder av fyrverkerirester kvar, både i sjön och på marken. Anne-Marie Nilsson, som promenerande förbi vattentorget på nyårsdagen, beskriver synen som ”förskräcklig”.
Växjö • Publicerad 2 januari 2022
Förbrukade fyrverkeripjäser ligger utspridda både i Växjösjön och på marken.
Förbrukade fyrverkeripjäser ligger utspridda både i Växjösjön och på marken.Foto: Hilda Frankki

På nyårsdagens morgon var Växjöbon Anne-Marie Nilsson och hennes hund ute på sin sedvanliga promenad runt Växjösjön. När hon närmade sig vattentorget i centrala Växjö fick hon syn på resterna av Växjöbornas nyårsfirande. Förbrukade fyrverkeripjäser låg utspridda i sjön längs med kajen och på marken. Hon beskriver synen som ”förskräcklig”.

– Det var förskräckligt att se, och tydligen ligger det kvar fortfarande, säger Anne-Marie Nilsson på söndagseftermiddagen.

Annons

Hon tycker att de som skjuter raketer och andra fyrverkeripjäser borde ta större ansvar.

– Om man kan bära dit fyrverkeripjäserna så borde man också kunna bära med sig de tomma förpackningarna hem, säger hon.

– Fyrverkerier är fint att titta på, men jag tycker inte om den nedskräpning de för med sig. Särskilt inte i dag då det är mycket prat om miljön. Nu låg det massa skräp i vattnet också, fortsätter hon.

Anne-Marie knäppte ett gäng bilder på stöket och postade ett inlägg i gruppen ”Växjö” på Facebook. Inlägget har fått stor spridning och många kommentarer.

”Bedrövligt”, skriver en användare. ”Ingen nyhet ….. så ser det ut varje år”, skriver en annan.

bild 1/4
Albin LindströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons