Annons
Växjö

Stora motionsloppet arrangeras i Växjö

Växjö • Publicerad 2 september 2022
.
.Foto: PETER HOLGERSSON

Förra året var det smygpremiär för Blodomloppet i Växjö med start och mål i Linnéparken. Den 7 september är loppet tillbaka igen. Den som är intresserad av medverka kan springa fem eller tio kilometer på plats, promenera fem kilometer eller delta i Blodomloppet på distans.

Blodomloppet är ett lopp med syfte att genom hälsa och motion lyfta fram vikten av att ge blod och att finna framtidens blodgivare.

Annons

– Alla våra arrangemang är väldigt viktiga för föreningens ekonomi så vi kan fortsätta erbjuda en bra verksamhet för våra friidrottande barn, ungdomar, juniorer och seniorer. Vi tycker dessutom att det är extra kul att få vara med och sprida budskapet om blodgivning. Att arrangera motionslopp bidrar även till folkhälsan då vi får många människor i rörelse, säger tävlingsledaren Mikaela Wieslander Mayer.

I Växjö är det IFK Växjö Friidrott och GeBlod som arrangerar Blodomloppet tillsammans. Blodomloppet är ett av Sveriges största motionslopp med över 105 000 deltagare i 18 städer.

I samband med Blodomloppet den 7 september arrangeras också barnloppet Micas Lilla Blodomlopp som är på 600 meter.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons