Annons
Växjö

Stora Växjöföretaget köps upp – Öman: ”Kommit så långt som vi mäktar med”

Växjö • Publicerad 27 maj 2023
Anders Öman.
Anders Öman.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Växjöföretaget PropTech Sweden AB med bolag som Ömangruppen Svenska AB och Axcell Fastighetspartner AB har förvärvats av Procuritas.

– Vi har haft bra dialog med Procuritas under en lång tid och vet att de är rätt partner när vi nu ska ta nästa steg. Genom vårt nya partnerskap får vi tillgång till kompetens, nätverk och stor erfarenhet från andra tillväxtresor. Tillsammans har vi tagit fram en strategisk plan för vår fortsatta tillväxt och vi är övertygade om att vårt partnerskap kommer utveckla bolaget ytterligare, säger Nina Bremer, vd på Proptech Sweden AB.

Annons

Proptech har 30 lokala kontor och över 300 anställda runt om i landet. Kunderna består av stora och små fastighetsägare, industribolag samt offentliga och kommersiella fastighetskunder.

– Som grundare av Ömangruppen och Axcell ser jag att vi har kommit så långt som vi mäktar med, att nu få ta detta nästa steg tillsammans med Procuritas, och deras djupa kunskap om tillväxtresor, känns som en fantastisk utmaning och möjlighet. Det finns stor potential framåt både med vårt bolag och med nya bolagsförvärv, säger Anders Öman, grundare och ordförande av Proptech Sweden AB.

Procuritas investerar i framgångsrika företag i Norden. Bolaget har sedan starten 1986 slutfört över 50 investeringar och hundratals tilläggsförvärv.

– Det är lätt att imponeras av den snabba tillväxten hos bolagen inom Proptech Sweden, en tillväxt vi ser kommer att fortsätta med nya EU-krav på klimatomställning och minskad energianvändning, säger Mattias Feiff, Co-Managing Partner på Procuritas.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons