Annons

Storbolaget varslar personal trots leveransrekord: ”Inget annat val”

Rottne • Publicerad 30 november 2023
Skogsmaskin från Rottne Industri.
Skogsmaskin från Rottne Industri.Foto: Rottne Industri

Under 2022 och halva 2023 har Rottne Industri haft en kraftig expansion och leveransrekord med 200 sålda maskiner årligen. Trots det väntar nu neddragningar.

– Företagets stora marknader, Norden och Nordamerika, är fortfarande starka. Det är på några marknader i Europa som vi ser en minskad efterfrågan, säger marknadschefen Niklas Lefévre i ett pressmeddelande.

Annons

För att möta den minskade efterfrågan i Europa har Rottne Industrier varslat 24 personer om uppsägning. Det handlar om både tjänstemän och kollektivanställda. Förhandlingar med berörda fackförbund inleds omgående.

– Med den situation vi nu befinner oss i har vi inget annat val än att anpassa verksamheten genom neddragningar, säger vd Tobias Johansson i ett pressmeddelande.

Rottne Industrier tillverkar och säljer moderna skogsmaskiner. Företaget omsätter cirka 750 miljoner kronor och har cirka 250 anställda. Anläggningarna finns i Rottne, Lenhovda och Stensele. Cirka 70 procent av produktionen exporteras till Europa och Nordamerika.

Här saknas innehåll

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons