Annons

Storbråk på krog – gäster utsattes för svår misshandel

Växjö • Publicerad 3 mars 2023
.
.Foto: MAXIM THORÉ

Två män, 25 och 44 år gamla, åtalas vid tingsrätten för misshandel efter ett stort bråk på en krog i Växjö centrum en kväll i november i fjol.

25-åringen och 44-åringen ingick i ett sällskap som enligt uppgift satt och stirrade på ett annat sällskap – tre män och en kvinna – en längre stund.

Annons

Därefter gick 44-åringen av okänd anledning fram till det andra sällskapet och startade ett bråk där 25-åringen snart deltog.

Enligt krogägaren blandade sig ytterligare personer i bråket och han beskrev det som ”fullt rallarslagsmål där bord och stolar flög och folk brottades”.

44-åringen och 25-åringen misstänks ha slagit flera knytnävsslag mot två av männen vid det andra bordet som båda skadades i ansiktet. De fick föras till sjukhus och en av dem fick svåra skador, bland annat en käkfraktur och skador på ena ögat.

Krogägaren tryckte på överfallslarmet men männen som startade bråket hade försvunnit när polisen anlände. 44-åringen kunde dock identifieras eftersom krogpersonalen kände igen honom som en av ställets stamgäster. 25-åringen identifierades av en polisanställd när man fick igenom krogens övervakningsfilmer från slagsmålet.

44-åringen har i förhör helt nekat till brott medan 25-åringen har erkänt att han ”i reflex” utdelade ett kraftigt knytnävsslag efter att ha blivit angripen.

Mannen som fick svårast skador vid den oprovocerade misshandeln yrkar på totalt 43 000 kronor i skadestånd för kränkning, sjukvårdskostnader, sveda och värk samt förlorad inkomst till följd av tre veckors sjukskrivning.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons