Annons
Växjö

Storebror körde upp för lillebror – bröder döms för bluff vid förarprovet

Växjö • Publicerad 15 september 2022
Foto: Staffan Lindbom

Förra sommaren skulle en 18-årig man göra sitt förarprov i Växjö. Men när trafikinspektören ropade upp honom upptäckte hon att bilden som hon hade fått på honom i det digitala förarprotokollet inte stämde överens med mannen som stod framför henne. Nu har 18-åringen och hans 23-årige storebror dömts för grovt missbruk av urkund.

Mannen som hade identifierat sig som 18-åringen var storebrodern och han avvisades från lokalen. Bröderna har erkänt blufförsöket och den numera 19-årige mannen har uppgett att han var rädd för att misslyckas och övertalade sin storebror att köra upp i hans ställe, eftersom han var ”bättre på att köra bil”.

Annons

19-åringen döms till villkorlig dom och ska betala 3 600 kronor i dagsböter. Den äldre brodern döms till villkorlig dom och ska betala 17 500 kronor i dagsböter.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons