Annons
Växjö

Storföretaget fortsätter stödja ”Öster i samhället”

Växjö • Publicerad 3 maj 2023
Sara Lennqvist, hållbarhetsansvarig på Östers IF
Sara Lennqvist, hållbarhetsansvarig på Östers IFFoto: David Johansson

Östers IF drog 2015 igång projektet ”Öster i samhället”. Tanken med projektet var att Samhället” för att främja inkludering, gemenskap och trygghet för barn och unga från olika bakgrunder, kön och etniciteter.

Ett av de mest välkände initiativen under Öster i samhällets flagg är nattfotbollen, som vid det första tillfället 2015 hade sju deltagare.

Annons

– Nu är det helt otroligt att se hur det har utvecklats och att vi kan samla 450 barn och ungdomar varje fredagskväll. Här har givetvis Ateas långvariga stöd betytt jättemycket, äger Sara Lennqvist, hållbarhetsansvarig på Östers IF.

Storföretagen Atea har nämligen varit med och stöttat Öster i samhället sedan starten 2015 och nu har nyheten släppts att företaget även kommer att fortsätta göra så framgent.

–Vi är oerhört stolta över att ha varit med ända från starten och en av de främsta anledningarna till att vi fortsätter att stödja verksamheten år efter år är tack vare de engagerade ledarna som alltid är där för att hjälpa till. De är sanna eldsjälar. Säger Oskar Aspengren, VD för Atea Logistics och fortsätter:

– Vi tror starkt på att investera i samhället och ungdomars framtid, och det är en självklarhet för oss att bidra till detta viktiga arbete.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons