Annons

Storföretaget satsar i Växjö – bygger ny stor anläggning med butik

För att kunna öka omsättningen och erbjuda sina tjänster till fler ägare och kunder satsar Lantmännen Maskin på att bygga en ny anläggning i Växjö.
Det innebär också nya arbetstillfällen i kommunen.
Växjö • Publicerad 3 oktober 2023
Nylandaområdet i Växjö är ett nytt verksamhetsområde på 140 hektar.
Nylandaområdet i Växjö är ett nytt verksamhetsområde på 140 hektar.Foto: Lena Gunnarsson

Lantmännen Maskin beskriver Växjö som en strategiskt viktig ort och nu byggs en ny stor anläggning med service, butik och maskinförsäljning i Växjö.

– Växjö är en viktig ort för Lantmännen där vi har en långsiktig strategi att vara representerade. Här finns många engagerade ägare och kunder som behöver bra förutsättningar för att kunna driva sina verksamheter framgångsrikt. Vår nya anläggning blir en viktig del i den kedjan, säger Peter Annas, vd på Lantmännen Maskin.

Annons

För närvarande har Lantmännen Maskin i Växjö service, reservdelar och försäljning av maskiner och redskap till regionens medlemmar. Med den nya anläggningen hoppas de kunna öka sin omsättning, erbjuda sina tjänster till ännu fler lant- och skogsbrukare och framtidssäkra de tjänster som Lantmännens ägare är beroende av.

Den nya anläggningen byggs på Nylandaområdet strax väster om Växjö flygplats vilket ska öka tillgängligheten för lantbrukarna. Lokalerna blir större och bättre anpassade för verksamheten än dagens lokaler.

– Vi ser att Nylanda kommer att spela en nyckelroll i vårt växande Växjö, och Lantmännen som är en viktig leverantör till regionens lant- och skogsbrukare kommer att bidra till ett starkt och varierat utbud i området, säger Lotta Fonsell, näringslivschef i Växjö kommun.

Lantmännen Maskin bygger en ny anläggning på Nylandaområdet i Växjö.
Lantmännen Maskin bygger en ny anläggning på Nylandaområdet i Växjö.Foto: Mamad Hormatipour, Zazen Design & Production/KSMG

Lantmännen Maskin importerar, marknadsför och säljer lantbruksmaskiner och reservdelar samt erbjuder service på anläggningar i hela landet. Satsningen i Växjö innebär också fler arbetstillfällen och en bättre arbetsmiljö för medarbetarna.

– Konkurrensen om kompetenta medarbetare är hård i vår bransch, inte minst inom teknikerområdet. Med nya lokaler som erbjuder en modern arbetsmiljö har vi bättre förutsättningar att konkurrera om de bästa teknikerna, säger Mikael Hansson, regionchef för servicemarknad på Lantmännen Maskin.

Lantmännen Maskin ingår i i Lantmännen som är ett lantbrukskooperativ som ägs av 18 000 svenska lantbrukare.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons