Annons
Växjö

Storföretaget varslar i Växjö: ”Ett oerhört tråkigt besked”

Växjö • Publicerad 31 maj 2023
Jonas Hernborg, vd på Elitfönster.
Jonas Hernborg, vd på Elitfönster.Foto: JOSEF MAXSON

I fjol omsatte Elitfönster omkring 2,3 miljarder kronor och företaget har cirka 950 anställda i Vetlanda, Lenhovda och Växjö. Nu meddelar bolaget att de varslar 165 medarbetare om uppsägning.

Anledningen är att hög inflation, fortsatt stigande räntor och oro i omvärlden gör att förutsättningarna på bostadsmarknaden kraftigt har försämrats. Det har resulterat i en minskat orderingång och därför måste verksamheten anpassas.

Annons

Varslet gäller 125 kollektivanställda och 40 tjänstemän och omfattar medarbetare i Vetlanda, Lenhovda och Växjö.

– Det här är ett oerhört tråkigt besked att behöva lämna. Men som marknaden ser ut just nu måste vi anpassa vår produktion för att kunna vara en hållbar och lönsam verksamhet över tid. Vi är väldigt måna om att tillsammans med våra fackliga representanter hitta bra lösningar på övertaligheten, säger Jonas Hernborg, vd på Elitfönster.

Förhandlingar med fackliga parter kommer att inledas snarast.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons