Annons

Större mängd pyroteknik hittades på Visma Arena

Växjö • Publicerad 14 november 2023
Bengaler under Östers match mot Sundsvall den 11 november. Inför matchen hittades en större mängd pyroteknik gömt på toaletten.
Bengaler under Östers match mot Sundsvall den 11 november. Inför matchen hittades en större mängd pyroteknik gömt på toaletten.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Inför helgens avslutande Superettan-match mellan Östers IF och GIF Sundsvall hittades pyroteknik undangömt på Visma Arena. Polisen har nu upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen.

– Inför matchen gjorde man en genomsökning vid hemmastå och en större mängd pyroteknik hittades vid en toalett, i taket, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson i Växjö.

Annons

Pyrotekniken ska ha hittats innan matchen och enligt polisen är det vanligt att det göms undan en god tid innan då ingen personal är på plats.

Under matchen tändes bengaler bland Östersupportrarna men det har inte skrivit någon anmälan på det än så länge. Det var även en man som sprang in med en flagga på planen under matchen men inte heller där har det skrivit något anmälan än.

Robert Loeffel har tidigare berättat att pyroteknik, som bengaler, kan orsaka skador.

– Folk kan komma till skada och det kan ta eld i reklamskyltar och banderoller. Sedan kan det ju också bli andningsproblem för publik som är känsliga.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons