Storseger för Öster

Växjö • Publicerad 3 maj 2022
Ahmed Bonnah gjorde ett av målen i matchen mot Dalkurd.
Ahmed Bonnah gjorde ett av målen i matchen mot Dalkurd.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Öster vann måndagens bortamatch mot bottenlaget Dalkurd med 3-0. Adam Bergmark Wiberg, John Stenberg och Ahmed Bonnah blev målskyttar för Öster som efter fem omgångar ligger fyra i tabellen, tre poäng efter den serieledande nykomlingen Skövde AIK.

Öster fick en bra start på matchen med Dalkund med 1-0 redan i matchminut två. Vladimir Rodic assisterade Bergmark Wiberg som satte matchens första mål.

I slutet av den första halvleken fick Dalkurds Fabio Nicolas Dixon rött kort, vilket inte gjorde det lättare för hemmalaget på Studenternas i Uppsala.

I matchminut 47 assisterade Rodic John Stenberg som nickade in 2-0. Knappt 20 minuter senare kom Ahmed Bonnahs mål till 3-0.