Annons
Växjö

Storslagna planer i Växjö: Ny stadsdel med upp till tusen bostäder

Växjö • Publicerad 14 november 2021
Stadsdelen Vikaholm. Nu finns storslagna planer på ytterligare en stadsdel, söder om Vikaholm.
Stadsdelen Vikaholm. Nu finns storslagna planer på ytterligare en stadsdel, söder om Vikaholm.Foto: LARS-GÖRAN RYDQVIST, SMÅLANDSPOSTEN

Obos och Teleborgs Ängar har tillsammans förvärvat cirka 50 hektar mark strax sydväst om Vikaholm. Där ska nu en helt ny stadsdel i Växjö växa fram med uppemot tusen nya bostäder.

– Det är en viktig satsning för oss. Vi vill skapa en stadsdel för människor i olika skeenden av livet, säger Joakim Henriksson, VD för OBOS Sverige, i ett pressmeddelande.

Annons

Jätteprojektet har fått arbetsnamnet Södra Vikaholm. Ambitionen är ett område med både villor, radhus och flerfamiljshus.

– Ambitionen för Teleborgs Ängar är att vara aktiva samhällsbyggare och samtidigt vara en del av stadens fortsatta positiva utveckling. Vi vet att det råder stor efterfrågan på villatomter, så det kommer att bli en viktig del av erbjudandet tillsammans med den blandade bebyggelse vi skapar tillsammans med Obos, säger Richard Coucher som är styrelseordförande i Teleborgs Ängar, till Smålandsposten.

Arbetet med en ny detaljplan för området kommer att inledas direkt när Växjö kommuns pågående översiktsplan har antagits. Enligt bolagen för man en nära dialog med kommunen i planeringen av den nya stadsdelen.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: Två månader för två kronor

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i 2 månader för endast 2 kronor.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons