Annons
Växjö

Stort byggvaruhus kan byggas när fabrik i centrala Växjö rivs

Växjö • Publicerad 31 mars 2022
På platsen för denna industribyggnad på Ljungadalsgatan vill Beijer bygga ett nytt byggvaruhus.
På platsen för denna industribyggnad på Ljungadalsgatan vill Beijer bygga ett nytt byggvaruhus.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Den stora industribyggnaden på Ljungadalsgatan i centrala Växjö ska rivas. På platsen vill bygghandelskedjan Beijer i stället bygga ett toppmodernt byggvaruhus, skriver Smålandsposten.

Den stora fabriksbyggnaden på fastigheten Bagaren 7 hyste tidigare Coops charkfabrik med namnet Goman, men de senaste åren har byggnaden mestadels stått tom.

Annons

Enligt den ansökan om rivningslov som Beijer har skickat in till Växjö kommunen planerar man att börja riva fabriken i maj.

– Det stämmer att vi tittar på att etablera ett nytt byggvaruhus, säger Beijers regionchef Thomas Sandin till tidningen.

Men Thomas Sandin betonar samtidigt att det definitiva beslutet om att bygga nytt ännu inte är taget.

Beijer Byggmaterial AB har driver redan ett större byggvaruhus i Växjö på Arabygatan. En satsning på ett nytt varuhus innebär att man avvecklar det gamla.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons