Annons

Stort familjegräl på Grand Samarkand – polisen fick ingripa: ”Hotade varandra”

Växjö • Publicerad 20 december 2023
Polisarm.
Polisarm.Foto: MATHILDA AHLBERG

Under tisdagseftermiddagen kallades Polisen till Grand Samarkand i Växjö, detta efter att ett stort familjegräl brutit ut mitt inne i köpcentrumet.

– Det handlar om en infekterad relation i en familj där vuxna syskon har börjat bråka inne i varuhuset. De uttalade hotelser och ordningsvakter fick ingripa och när polisen kommer till platsen anslöt fler familjemedlemmar och la sig i tjafset, säger Tim Christensson, jourhavande förundersökningsledare hos Växjöpolisen.

Annons

Det var totalt fem familjemedlemmar inblandade i bråket, men ingen blev frihetsberövad. Det har däremot upprättats två anmälningar om olaga hot mot en kvinna och en man i 40-årsåldern, vilka alltså är syskon.

– De valde att hålla sin interna familjekonflikt mitt under julhandeln i ett öppet köpcentrum vilket tagit upp polisiära resurser. Vi var mest angelägna om att få dem därifrån så vanligt folk kunde handla i lugn och ro.

Här saknas innehåll

Oskar TinggrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons