Annons
Växjö

Stort fokus på förskolor och skolor i Vänsterpartiets budgetförslag

Växjö • Publicerad 3 juni 2022
Maria Garmer (V).
Maria Garmer (V).Foto: Henrik Petterson

Nästa vecka, den 7 juni, beslutar Växjö kommunfullmäktige om en preliminär budget för 2023. Efter valet i höst beslutas om den slutgiltiga budgeten som ska gälla för 2023.

Nu har Vänsterpartiet i Växjö presenterat sitt budgetförslag för 2023. Budgeten har stort fokus på välfärden med satsningar på skola, omsorg och hållbarhet.

Annons

Partiet vill bland annat förstärka elevhälsan med åtta miljoner kronor och utveckla fritidsgårdsverksamheten med utökade öppettider en extra dag per vecka i hela kommunen. Vänsterpartiet föreslår ett resurstillskott på 105 miljoner kronor till utbildningsnämnden.

– Skola och förskola är prioriterat i budgeten. Skolan har under en lång tid varit underfinansierad och skillnaderna mellan olika skolor har ökat. Det finns en risk att inte alla barn och elever får de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential, säger Maria Garmer (V).

Partiet vill också öka grundbemanningen inom omsorgen, utöka verksamheten med natthärbärge, satsa på fältarbete och mobila team i hela kommunen och inrätta ett klimatråd för ökad kunskap i hållbarhetsfrågor.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons