Annons

Stort gängåtal i Sundsvall – Växjöbo åtalas för grovt vapenbrott och förberedelse till mord

Under torsdagen åtalades 23 personer för att ha koppling till mordplaner, sprängningar och grova narkotikabrott i Stockholm och Sundsvall.
En av dem är skriven på en adress i Växjö och åtalas för bland annat grovt vapenbrott och förberedelse till mord.
Växjö/Sundsvall • Publicerad 29 juli 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: KRISTER ANDERSSON

Det är efter en omfattande utredning som åklagare har väckt åtal mot 23 personer som ska ha koppling till mordplaner, sprängningar och grova narkotikabrott i Stockholm och Sundsvall.

Händelserna rör en konflikt mellan två kriminella nätverk i Stockholm som handlar om narkotikamarknaden i Sundsvall.

Annons

Vid ett ingripande på flera adresser i Sundsvall den 26 januari i år kunde polisen gripa ett 15-tal personer, varav Växjöbon var en av dem.

Han åtalas nu i Sundsvall för grovt vapenbrott och förberedelse till mord, alternativt medhjälp till förberedelse till mord.

Tillsammans med sex andra personer ska Växjöbon ha planerat ett mord på en man från Sundsvall någon gång mellan den 23 och 26 januari i år.

Inför det planerade mordförsöket har han varit i närheten av offrets bostad och tagit emot utrustning i form av ett automatvapen, en pistol, handskar, balaklava och handsprit.

Det grova vapenbrottet inträffade någon gång mellan den 24 och 25 januari. Tillsammans med fyra andra personer ska han ha rest till Sundsvall med en pistol som skulle användas i mordförsöket. Personerna ska ha innehaft en halvautomatisk pistol med tillhörande magasin och ammunition.

Mannen åtalas dessutom för ringa narkotikabrott. Han erkänner det ringa narkotikabrottet men förnekar grovt vapenbrott och förberedelse till mord.

Thea KarlssonSkicka e-post
Lennart ErnstssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons