Annons
Växjö

Stort godissug på butikspremiär – långa köer utanför butiken

Svenskarnas godissug är intakt. I torsdags ringlade sig köerna långa när det var öppningspremiär för godisbutiken Kandyz på Norremark.
– Vi har ett brett sortiment med 750 olika sorters lösgodis att välja på, berättar butiksägaren Jens Andersson.
Växjö • Publicerad 22 september 2023
Köerna ringlade sig långa i torsdags när Kandyz hade premiäröppning med specialerbjudanden.
Köerna ringlade sig långa i torsdags när Kandyz hade premiäröppning med specialerbjudanden.Foto: David Färdigh

Skumbananer, hallonskruvar, regnbågspärlor, blåtänder, mjölktänder och jordgubbslimpor. Det fanns åtskilliga sötsaker som lockade när Kandyz slog upp portarna på Norremark i torsdags. Utanför ringlade sig en 30 till 40 meter lång kö med förväntansfulla och godissugna kunder.

– Vi var nervösa innan och undrade om det skulle komma något folk men det visade sig vara en obefogad oro, konstaterade Jens.

Mitt favoritgodis är filidutter. Härligt sött, salt och surt på en och samma gång, säger Jens Andersson som driver nyöppnade Kandyz på Norremark i Växjö.
Mitt favoritgodis är filidutter. Härligt sött, salt och surt på en och samma gång, säger Jens Andersson som driver nyöppnade Kandyz på Norremark i Växjö.Foto: David Färdigh
Annons

Butiksägaren Jens Andersson är den tidigare lägenhetsrenoveraren på Växjöbostäder/Vidingehem som sadlat om helt och bytt ut verktygslådan mot godislådor.

– Att driva något eget och starta en godisbutik är något som jag gått och funderat länge på. Jag ville testa något nytt och ringde upp Kandyz på chans. Det visade sig då att de letade efter lokal just här i Växjö. Så det var både egen vilja och slumpen.

Att placeringen till sist blev på Norremark centrum är ingen tillfällighet.

– Det är ett perfekt läge. Mycket folk i rörelse och hög tillgänglighet med gott om gratisparkeringar.

Växjöetableringen innebär Kandys 37:e butik i Sverige. Den huvudsakliga målgruppen är barnfamiljer och framgångskonceptet är det breda utbudet.

– Här finns något för alla. Totalt har vi cirka 750 sorters lösgodis att välja på. Dessutom erbjuder vi glasscafé och en Delicato outlet för fikasugna.

Vad har du för eget favoritgodis?

– Filidutter. Då får man sött, salt och surt på en och samma gång.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons