Annons
Växjö

Stort inbrott i maskinaffär – tjuvar kom över gods värt 1,5 miljoner

Ingelstad • Publicerad 30 maj 2022
Foto: Lars-Göran Rydqvist

Under helgen drabbades Uråsa maskinaffär i Ingelstad söder om Växjö för ett inbrott. Inbrottet tros ha inträffat under lördagsnatten och upptäcktes under söndagen. Polisen har varit på plats för en teknisk undersökning men i nuläget finns inga misstänka.

– Gärningspersonerna har brutit sig in förråd som tillhör maskinaffären och bland annat ska två fullt utrustade servicebilar med verktyg i har stulits. Enligt anmälan uppgår värdet på det stulna till cirka en och en halv miljon kronor, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

För några veckor sedan drabbades Rottne Industri strax norr om Växjö för ett liknande nattligt inbrott. Där kom tjuvarna över sex stycken skördaraggregat till ett värde av cirka fyra miljoner, och de misstänks ha använt en lastbil för att forsla bort godset från fabriken.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons