Annons
Växjö

Stort intresse för högskoleprovet – så många ska skriva i länet

Kronoberg • Publicerad 19 mars 2023

När anmälan till vårens högskoleprov stängde hade 72 065 anmält sig till provet, vilket är den näst högsta siffran sedan våren 2018.

– Intresset för att få göra högskoleprovet är fortfarande stort, säger avdel­ningschef Susanne Wadsborn Taube vid Universitets- och högskolerådet (UHR).

Annons

Provet genomförs lördagen den 25 mars på 120 provorter i Sverige samt i Mariehamn på Åland. Linnéuniversitetet håller i provet i Växjö, Ljungby, Älmhult, Kalmar, Västervik, Oskarshamn, Nybro och Vimmerby.

2 178 har anmält sig att skriva provet via Linnéuniversitetet. Det är 186 personer, nästan åtta procent, färre än provet förra våren. Linnéuniversitetet har den fjärde största minskningen i hela landet.

I Växjö ska 957 personer skriva högskoleprovet. I Ljungby har 202 personer anmält sig och i Älmhult rör det sig om 95 personer.

Fakta

Anmälda personers bostadsort

Växjö: 597

Ljungby: 109

Älmhult: 93

Alvesta: 79

Färre än 50 anmälda (Exakta siffror redovisas inte)

Lessebo

Uppvidinge

Markaryd

Tingsryd

Högskoleprovet.
Högskoleprovet.Foto: Björn Dalin
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons