Annons
Växjö

Stort intresse för nya flyglinjen till Belgrad – bolaget byter plan och resdagar

Växjö • Publicerad 24 september 2021
Wizz Air startar sin tredje flyglinje från Växjö.
Wizz Air startar sin tredje flyglinje från Växjö.Foto: Matilda Elfgaard

I slutet av augusti blev det känt att Wizz Air startar sin tredje flyglinje från Växjö Småland Airport. I december börjar lågprisbolaget flyga till Serbiens huvudstad Belgrad.

Tanken var att linjen skulle trafikeras två gånger i veckan, på onsdagar och söndagar med start den 19 december. Men nu har flygbolaget ändrat resdagarna till måndagar och fredagar för att underlätta för långhelger. Det gör också att första flyget istället lyfter den 17 december.

Annons

På grund av stor efterfrågan kommer Wizz Air även att sätta in större plan än planerat. De uppgraderar från A320-plan med 180 sittplatser till A321 med 230 platser.

– Vårt upptagningsområde har många medborgare med rötter från Belgrad och resten av Serbien. Vi hoppas att många kommer nyttja denna linje för att smidigt kunna besöka släkt och vänner. Vi ser även fram emot att få välkomna många nya besökare från Serbien, oavsett om de är här för affärer, på semester eller för att besöka vänner och familj, har Ulf Axelsson, vd på Växjö Småland Airport, tidigare sagt i ett pressmeddelande.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons