Annons
Växjö

Stort intresse för yrkesmässa i Växjö

Växjö • Publicerad 10 september 2023
Växjö konserthus
Växjö konserthusFoto: Tekla Höckert

Efter succén med Yrkes-SM i Växjö förra året arrangerar Region Kronoberg och Växjö kommun i år en yrkesmässa för skolelever i länet, Yrkesdagen Kronoberg, den 17 och 18 oktober.

Över 2 600 elever och 200 lärare är redan anmälda och arrangörerna räknar med att ungefär 5 000 elever besöker evenemanget som genomförs under två dagar i konserthuset i Växjö. Men innan dess kommer elever i förskoleklass och årskurs 1–2 få yrkeslådor som innehåller spel och övningar som väcker nyfikenhet kring yrken och som utmanar fördomar om tjejers och killars yrkesval.

Annons

– Många branscher i länet har utmaningar med rekrytering och behöver ökad kompetens. Både mässan och yrkeslådorna blir viktiga startskott för nya tankar och inspiration kring studie- och yrkesval. På sikt är målet en stärkt kompetensförsörjning i länet och en bättre balans mellan elevernas efterfrågan, utbildning och behovet på arbetsmarknaden. Det är ett prioriterat arbete i vår verksamhet, säger René Jaramillo (M), ordförande i den regionala utvecklingsnämnden i Region Kronoberg.

Under yrkesdagen får eleverna träffa allt från poliser och undersköterskor till elektriker, bagare och fordonstekniker. De besökande högstadieklasserna kommer att få uppleva minst 50 olika yrken på plats.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons