Annons
Växjö

Stort intresse när Växjös elever får unik visning

Växjö • Publicerad 20 mars 2024
Geodomen är 6,5 meter bred med 360 graders kupolformade skärmar som i Växjö ska uppmärksamma Earth Week och teknisk innovation bland framtidens entreprenörer.
Geodomen är 6,5 meter bred med 360 graders kupolformade skärmar som i Växjö ska uppmärksamma Earth Week och teknisk innovation bland framtidens entreprenörer.Foto: Pressbild

I samband med Earth Week den här veckan bjuder Växjö Linnaeus Science Park in skolklasser till Växjö konserthus för att uppleva en föreställning i en geodom. Det är en portal som är 6,5 meter bred med 360 graders kupolformade skärmar som ska uppmärksamma Earth Week och teknisk innovation bland framtidens entreprenörer.

Hundratals elever i klasserna 3-9 kommer att få ta del av en föreställning som vanligtvis visas på Visualiseringscenter C i Norrköping och på Universeum i Göteborg.

Annons

– Det är roligt att intresset för den här typen av teknik är så pass stort. Vi ser detta som en möjlighet att med hjälp av teknisk innovation öka intresset för hållbarhetsfrågor. Dagens elever är framtidens entreprenörer och för att kunna utveckla framtidens smarta stad behöver vi verka på olika nivåer, säger Fredrik Lindblad, vd för Växjö Linnaeus Science Park.

Filmen som visas, Chemistry of life, handlar om vad vi människor har gemensamt med allt annat levande på jorden.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons