Annons

Stort pådrag efter falsklarm om skottlossning i Växjö

Växjöpolisen tog larmet om skottlossning med fler skadade personer på största allvar. Men larmet var falskt och i stället fick man tag på en minderårig pojke.
Växjö • Publicerad 4 december 2023
Teleborg Centrum. Arkivfoto
Teleborg Centrum. ArkivfotoFoto: Filip Sjöfors

Vid niotiden på söndagsmorgonen fick SOS in ett larm om att det pågick en skottlossning på Teleborg Centrum i Växjö och att flera personer var skadade.

– Vi tog larmet på största allvar och totalt fyra polispatruller ryckte ut tillsammans med andra utryckningsfordon, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Men när patrullerna kom fram visade det sig efter en stund att det handlade om ett falsklarm.

– Ingen ur allmänheten som befann sig på platsen hade hört någon skottlossning och via bakvägen, genom kontroll med SOS om telefonnumret, hittades en minderårig pojke. När hans mobil kontrolleras visade det sig att han hade ringt 112. Vi har på grund av hans ålder inte hållit något förhör med honom och han har inte uppgett någon förklaring till det här väldigt dumma tilltaget, fortsätter Robert Loeffel.

Polisen upprättade efter händelsen en anmälan om falsklarm, men eftersom pojken är minderårig blir ärendet i stället ett fall för de sociala myndigheterna.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons