Annons

Stort slagsmål på Växjö golfbana – fem unga män greps

Ett stort slagsmål utbröt på onsdagen på Växjö golfbana sedan flera obehöriga män hamnat i konflikt med personer på banan.
Fem unga män har gripits av polisen misstänkta för misshandel och rån.
Växjö • Publicerad 31 maj 2023 • Uppdaterad 1 juni 2023

Här saknas innehåll

Flera polispatruller ryckte på onsdagseftermiddagen ut till Växjö golfklubbs golfbana i Araby sedan man fått larm om ett stort slagsmål.

– Vi fick in larmet strax efter klockan fem och flera patruller skickades ut samt ambulans. Enligt larmet hade flera personer utsatts för våld på golfbanan, bland annat med tillhyggen. Det kan röra sig om golfklubbor som använts, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral.

Annons

Enligt Rickard Lundqvist var det flera personer som befann sig på golfbanan i annat syfte än att spela golf och de betraktas därför som obehöriga.

– Av okänd anledning eskalerade detta till en konflikt med andra som befann sig på golfbanan och flera personer har utsatts för våld. Jag känner inte till om någon har behövt sjukvård, fortsätter Rickard Lundqvist.

Är det golfspelare som har hamnat i bråk med det här obehöriga gänget?

– Jag har inte någon information om vilka som är målsägande eller hur många det rör sig om.

Fem personer – samtliga män i 20-25-årsåldern – greps av polisen.

– Misstankarna gäller misshandel och eventuellt grov misshandel. Det kan även röra sig om rån. Det kan ju bli fråga om rån om man med våld tar till exempel en golfklubba eller annat gods från någon, fortsätter Rickard Lundqvist.

Alla männen anhölls senare.

Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos/Michael Erhardsson
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons