Annons

Stressad bilist frias – men måste betala dieselnotan två gånger om

Växjöbon uppgav att han var så stressad att han glömde bort att betala dieselnotan.
Nu frias han från åtalet om ringa stöld, men han måste betala för dieseln en gång till.
Växjö • Publicerad 11 juni 2023
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Föra sommaren tankade en Växjöbo i 30-årsåldern diesel för drygt 500 kronor på en bensinmack i utkanten av stan inför färden till Skara Sommarland. Men i butiken sa mannen inte till att han hade tankat utan betalde bara för en chokladkaka.

Enligt Växjöbon fick han ett par veckor senare hem ett brev med krav från bensinmacksföretaget om den uteblivna betalningen och han åkte då dit direkt och betalade kontant för dieseln.

Annons

När företaget upptäckte att mannens drivmedels-skuld inte var reglerad i systemet blev han dock polisanmäld och åtalad misstänkt för ringa stöld.

Inför rättegången berättade Växjöbon att han helt enkelt glömde bort att betala för dieseln eftersom han vid tillfället var mycket stressad och han intygade att han visst hade betalat kontant i efterhand.

Nu frias mannen från åtalet. Enligt Växjö tingsrätt har åklagaren inte lyckats bevisa att mannen begick stölden med uppsåt. Däremot beslutar rätten att han måste betala bensinföretagets begärda skadestånd på drygt 500 kronor.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons