Annons
Växjö

Strulig uppstart för Länstrafiken – förseningar och inställda turer

Länstrafikens uppstart med nya bussar har inte varit helt felfri.
Flera avgångar har blivit försenade och några bussturer har blivit helt inställda.
– Allt ska funka, och det gör det inte just nu, säger trafikchefen Patrik Söderqvist.
Kronoberg • Publicerad 18 december 2023
Patrik Söderqvist, trafikchef på Länstrafiken KronobergFoto: Jonas Engman

I Växjögruppen på Facebook vittnar flera personer om att deras buss inte kom i tid och att vissa turer blivit helt inställda. Flera mammor beskrev hur deras barn blev försenade till skolan. I Växjö har busschaufförerna inte heller stannat på samtliga hållplatser.

Länstrafikens trafikchef Patrik Söderqvist berättar att de har haft en uppstartsproblematik som gjort att trafiken inte fungerat helt optimalt.

Annons

– Måndag och tisdag har inte varit tillräckligt bra. Jag var i kontakt med Connect bus (leverantören) vd för att kräva ändringar så att det blir bättre. De jobbar stenhårt på att fixa det, säger Patrik Söderqvist som förklarar att det handlar om den interna kommunikationen som inte fungerat.

– Internt har personalen inte fått rätt information om vad och hur de ska arbeta. När det inte blivit rätt har det istället blivit en överbelastning internt och personalen har inte kunnat ha full koll på samtliga avgångar.

Enligt trafikchefen har det kommit in klagomål från resenärer.

– En del kunder har drabbats av förseningar eller inställda turer. I vissa fall har de fått för lite information om sina turer också, säger Patrik Söderqvist som inte tycker det är konstigt att det blir problem vid uppstart av en ny leverantör.

– De tar detta på fullt allvar och de delar vår bild och vill leverera god kvalité.

När kan problemen vara lösta?

– Deras ambition är att lösa det så fort som möjligt.

Länstrafiken i Kronoberg har tecknat ett tolv år långt avtal med Connect bus som ska leverera bussar och trafik i Kronobergs län.

Totalt handlar det om 127 regionbussar samt en hel del elbussar som har blivit försenade på grund av leveransproblem.

Med det nya avtalet räknar Länstrafiken att spara in 50 miljoner kronor per år.

Här saknas innehåll

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons