Annons
Växjö

Student avstängd - glömde telefonen i fickan på tenta

Växjö • Publicerad 7 april 2023

En student på Linnéuniversitetet uppger själv att han i samband med att han skulle gå på toaletten upptäckte att han hade sin telefon i fickan. Detta är inte tillåtet och han gick fram till tentamensvärden och lämnade in sin telefon där övriga studenter redan lämnat in sina. Han menar också i utredningen att han framhöll för tentamensvärden att telefonen i fråga var avstängd.

Nu har disciplinnämnden på universitetet kommit fram till ett beslut. I sin motivering skriver de att oavsett orsak så har studenten haft sin telefon under tentan och att telefonen, trots att den var avstängd, är ett otillåtet hjälpmedel. Nu stängs studenten av i sex veckor. Under dessa veckor får han inte delta i varken undervisning, prov eller annan verksamhet inom ramen för för utbildningen vid Linnéuniversitetet.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons