Annons
Växjö

Student på LNU avstängd efter toalettfusk

Växjö • Publicerad 3 april 2023
LNU
LNU

Under en tenta på LNU så fattade tentamensvärden misstanke om en elev och bestämde sig för att kontrollera toaletten som en student besökt under en tenta.

Inne på toaletten hittade tentamensvärden funnit ett papper med handskrivna anteckningar. Pappret var slängt i plastpåsen som är avsedd för sanitetsprodukter och hade flera pappershanddukar slängda det.

Annons

Studenten i fråga erkänner att det var hen som slängt pappret med anteckningar men att det inte var för att fuska. Enligt studentens egen utsago så hade hen upptäckt papperslappen med anteckningar, som hen använt för att plugga till tentan, i fickan och velat göra sig av med det. Då bestämde studenten sig för att slänga det på toaletten och lägga flera pappershanddukar över för att inte andra studenter skulle hitta anteckningarna.

Diciplinnämnden på LNU går dock inte på studentens linje utan menar att studenten medhavt otillåtna hjälpmedel och därmed stängs av från underevisning, prov eller annan verksamhet inom ramen för utbildningen vid universitetet. Avstängningen är åtta veckor lång.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons