Annons
Växjö

Studenter i protest i Växjö – kräver åtgärder från universitetet

Växjö • Publicerad 20 maj 2024
Linnéuniversitetet i Växjö.
Linnéuniversitetet i Växjö.Foto: Jonas Engman

Studenter vid Linnéuniversitetet anslöt sig tidigt på måndagsmorgonen till den internationella studentrörelsens aktion encampment i protest mot situationen i Palestina. Tält har satts upp i närheten av universitetets huvudbyggnad i Växjö.

Studenterna menar att universitetet intog en tydlig ståndpunkt snabbt efter att Ryssland attackerade Ukraina och att samarbeten med ryska universitet avbröts men att några sådana åtgärder inte har vidtagits mot Israel. LNU har tre samarbeten med israeliska universitet och studenterna i protest kräver nu att Linnéuniversitetet avbryter alla finansiella, utbildningsrelaterade eller övriga samarbeten, utbyten, kontakter och investeringar i eller med israeliska universitet, att ledningen officiellt och offentligt fördömer Israels folkmord på palestinier och att de erbjuder utbildningsstöd för palestinska studenter.

Annons

Enligt polisen har studenterna inte något tillstånd för att sätta upp tält och genomföra protesten på området.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons