Annons
Växjö

Studenter tog farväl av den avverkade skogen i Växjö

Runt 80 människor befann sig i den avverkade delen av Fyllerydskogen i Växjö för att minnas och ta avsked från den förstörda delen av skogen med konst, musik och poesi
Växjö • Publicerad 16 oktober 2023
Studenterna samlades under helgen där skogen avverkats i Fyllerydskogen i Växjö.
Studenterna samlades under helgen där skogen avverkats i Fyllerydskogen i Växjö.Foto: Anton Brall

Protester och demonstrationer har präglat Växjö sedan det politiskt beslutades att delar av Fyllerydskogen skulle avverkas för att göra plats åt en ny trafikplats på Fagrabäck.

I helgen fanns befanns sig studentföreningen på Linnéuniversitet Klimatstudenterna LNU i skogen och höll någon form av aktivitet för att visa sin protest för avverkningen. Klimatstudenterna engagerar sig för ett ”mer hållbart samhälle on och off campus”. Även andra grupper som är emot avverkningen fanns på plats.

Annons

De hade uppträdanden av musiker som Lalo&Juan och Momo May. Samt poesi, trumspel och akrobatik. Larissa Zeiler och tre andra studenter från Design+Change programmet vid Linnéuniversitetet hade ordnat en konstinstallation där deltagare kunde lämna sina önskemål i den skövlade skogen.

Här saknas innehåll

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons