Annons
Växjö

Styrde Region Kronoberg – ex-politikern får uppdrag på Växjöföretag

Växjö • Publicerad 11 juli 2024
Mikael Johansson (M) gjorde sin sista arbetsdag i Region Kronoberg i våras. Nu har han fått ett nytt toppjobb i Växjö.Foto: David Johansson

Mikael Johansson lämnade i våras uppdraget som regionstyrelsens ordförande i Region Kronoberg. Tidigare moderatpolitikern berättade i en intervju att han inte mått så väl och haft det tufft.

Sedan dess har Mikael Johansson startat ett eget konsultföretag, och nu har han hittat ett nytt uppdrag hos en ny arbetsgivare.

Annons

Växjöföretaget Boards on fire med Mats Ekenstam i spetsen skriver på sin hemsida att ex-politikern börjat jobba hos dem som konsult.

”I en fri roll som underkonsult till Boards on Fire har Mikael uppdraget att utforska hur våra digitala lösningar bäst kan göra nytta i den typ av verksamheter han har erfarenheter från”, skriver företaget.

Boards on fire är en molntjänst där man kan använda digitala tavlor för projektstyrning och visualisering av mål och nyckeltal för verksamheten. Bland kunderna finns Scapa och Liljas bil.

– Vi träffade Mikael och klickade direkt. Med sina erfarenheter som toppolitiker inom regionen och från ledande roller inom kommunal förvaltning kan han såklart bidra väldigt mycket i våra dialoger med offentlig sektor. Men ännu viktigare är att vi delar synen att framgång bygger man bäst tillsammans, säger Mats Ekenstam, vd på Boards on Fire på företagets hemsida.

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons